Åbent værksted

Arbejd med dit eget keramik i værkstedet

 

Velkommen til vores åbne keramikværksted!

Åbent værksted er timer hvor der ikke undervises, men hvor du selvstændigt kan arbejde med dine egne ting i værkstedet.

Vores keramikværksted er et kreativt fristed, hvor alle er velkomne til at udforske deres kreative side. Uanset hvor du kommer fra, om du er en erfaren keramiker eller aldrig har prøvet at arbejde med ler før, er vores værksted åbent for dig. Der er plads til 12 personer af gangen.

Der vil ofte være en værkstedsansvarlig til stede i værkstedet, men kun til at svare på praktiske spørgsmål, ikke til at undervise eller vejlede omkring dine projekter. Hvis du ønsker vejledning og undervisning, feks. I at lære at dreje, så skal du istedet tilmelde dig et af mine weekendkurser, eller mine FOF kurser.

Vores værksted er udstyret med alt det nødvendige for at arbejde med keramik. Der er både håndværktøj til plade, pølse, klemmeteknik, carving, skulptur osv. men der er også 6 drejeskiver (5 sparke og 1 elektrisk, håber at udvide med en elektrisk mere hen over foråret) så du kan dreje skønne ting af leret.

Derudover er der selvfølgelig begitninger, dypglasurer, underglasurer, 2 topovne osv.

vi arbejder udelukkende med stentøjsler i værkstedet, i flere forskellige varianter.alt ler der bruges og brændes i værkstedet skal være købt i værkstedet, dette er for at sikre at der ikke ved en fejl kommer ler ind i værkstedet som ved et uheld vil ødelægge ovne og andre kursisters ting.

Uanset om du er nybegynder eller en øvet keramiker skal du have et slags “kørekort” til værkstedet for at kunne bruge det på åbne aftner. Dette får du ved enten at deltage i et af mine weekendkurser, mine FOF kurser, eller ved at deltage i et 2 timers introkursus. Derefter kan du booke dig ind på de åben aftner via hjemmesiden her.

Sådan fungerer det:

  1. Booking: Du skal booke tid i vores værksted på forhånd. Det koster 55,- kr uanset om du bruger det i alle de 3 åbne timer eller du kun ønsker at være der i 20 min. (OBS du kan kun deltage i åbne aftner hvis du har fået “introkursus”) De 55,- kr dækker for lys, varme, vand og slid på værktøj og værksted. 
  2. Materialer: Alt ler du vil arbejde med skal købes i værkstedet. Du betaler med mobilepay på 41411510 med det samme. Lerets pris er 65,- kr pr kg for det alm. grå stentøjsler. Inkluderet i den pris er begitning, glasur, forglødning og glasurbrænding. (Priserne kan være lidt anderledes på andre slags stentøj og porcelænsler)
  3. Vejledning: Jeg eller en anden keramiker vil være til stede på åbne aftner. Jeg svarer gerne på praktiske spørgsmål osv. men jeg underviser og vejleder ikke i teknikker. Hvis du ønsker undervisning skal du istedet melde dig på et af mine kurser, feks. et weekendkursus eller et af mine FOF kurser. 
  4. Skabelse: Nu er det tid til at lade din fantasi og kreativitet arbejde. Du må bruge alt værktøj, cavaletter, drejeskiver osv.  Du skal selv rengøre alt det du har brugt og tørre bordet af efter dig selv. (Drejeskiver skal total rengøres, både på bord, sparkeskive og splatbakke. Evt. Væg og gulv også laughing)husk at ridse navn i bunden af alle dine ting. 
  5. Tørring: Når du er færdig for idag, kan du enten pakke det i plastik og sætte dit keramik på proceshylderne, dvs. at du forventer at arbejde videre på det snarest. Husk navn og uge nr på. Her må det max. stå i 3 uger. Derefter vil det blive smidt i kassen med genbrugsler. Eller du kan sætte dit keramik på tørrehylderne, her vil det stå til det er så tørt at jeg kan brænde det første gang/til der er nok til en hel ovnfuld.
  6. Forglødning: Jeg brænder dit keramik første gang ved 960 grader. Derefter sætter jeg det på forglødet hylderne,og du skal hurtigst muligt komme og glasere dine ting. Jeg skriver uge nr på hvert emne med en blyant (det forsvinder igen ved næste brænding) tingene må max. stå på forglødet hylderne i 3 uger, derefter vil det ryge ud. 
  7. Glasering: Når du skal glasere dine ting, kan du vælge imellem dypglasurer og penselglasurer. Husk uanset hvad du vælger, at vaske alt glasur væk fra bunden af emnet og også gerne 3-10 mm op ad kanten. Når det er færdig glaseret, sætter du tingene på hylden til glasurbrænding. 
  8. Glasurbrænding: Jeg brænder dit keramik ved 1260 grader, når der er nok til en ovnfuld. Derefter sætter jeg det på hylderne med færdige ting til afhentning. 
  9. Afhentning: Når dit keramik er færdigbrændt kan du hente det og tage det med hjem laughing De færdige ting skal hentes senest 3 uger efter at de er kommet ud fra sidste brænding. 

 

Det kan være svært at følge med i hvornår ting er brændt osv. følg med på værkstedets Facebook side, så kan du se når der er blevet brændt osv. samtidig vil du også få andre relevante oplysninger den vej, feks. Nye tiltag, nye kurser, nye regler i værkstedet osv. se også altid på tavlen lige indenfor døren. 

 

Se værkstedet

Vi er stadig ved at bygge – men værkstedet står snart færdigt!

Tid til kreativitet