Rakubrændingskursus

300,00 DKK

Lørdag d. 4. maj 9-15.00

Rakubrænd dine egne ting uanset om du har været på kursus, går på FOF eller arbejder på åbne aftener

Lørdag d. 4. maj 9-15.00

Er du også helt forelsket i den smukke rakubrændte keramik? Så kom og rakubrænd dine egne ting. 

Raku er en ældgammel japansk brændingsmetode. Den er smuk, vild og fuld af fantastiske og flotte uforudsigelige resultater. 

Vi brænder raku udenfor i vores 2 rakuovne. Her vil glasurerne blive reduceret og få de fantastiske kobberfarver, og smukke fine sorte små krakeleringer som er karakterisktisk for Raku. Vi arbejder både med rakuglasurer og uglaseret raku.

På dagen brænder vi kun raku. Dvs. at du før brændingsdagen, skal have lavet dit keramik, fået det forglødet (brændt 1. gang) og rakuglaseret. Det kan du gøre på forskellig vis. 

 

Prisen for rakubrændingsdagen er 300,- kr.

Vi starter kl 9 med introduktion til brændingerne, og så går vi igang og brænder hele dagen indtil vi er færdige. Tidspunktet afhænger af mængden der skal brændes.

Hele dagen foregår udenfor.

Værkstedet ligger på samme grund som isværk, vores egen lokale isproduktion som udover is også sælger god økologisk kaffe, så hele dagen kan der selvfølgelig købes is og kaffe. Du kan tage madpakken med eller forudbestille sandwich hos os til 75,- kr. Ifør dig tøj efter vejret, som også må blive godt beskidt og komme til at lugte af røg.

Glæder mig til at se dig til en fantastisk rakubrændingsdag fuld af uforudsigelighed og begejstring 🙂

Laila

 

 

Du kan deltage på brændingskurset ad forskellig vej:

Deltage på et af de 2 weekendkurser

– Du kan deltage på et af de 2 weekendkurser. – keramik begynderkursus den 2. Feb. Eller drejekurset den 13. Marts. Hvor du laver dine ting, de bliver så forglødt og du kan komme en mandag aften til åbent værksted og glasere dine ting. Og så derefter rakubrænde dem på rakukurset.

 

Deltage på FOF kurserne

– Du kan deltage på FOF kurserne onsdag aften, onsdag eftermiddag eller fredag formiddag hvor du laver dine ting, de bliver forglødet og du kan glasere dem og få dem rakubrændt på rakukurset.

 

Åbne aftener

– Du laver dine ting på de åbne aftener, som er hver mandag, her kan du også glasere dine ting så de er klar til rakukurset. På åbne aftner er der ingen undervisning, du arbejder selvstændigt i værkstedet.

 

Hjemmefra

– Du kan selv lave og forgløde nogle ting hjemmefra, og så komme mandag aften før kurset og glasere dine ting. Du kan også glasere det her på dagen, men riskoen for at tingene sprænger under rakubrændingen er større hvis tingene ikke har tørret 4-6 timer imellem glasering og brænding. Leret skal være stentøjsler. Du kan enten komme forbi og købe leret her det koster 65,- kr pr kg og dette inckludere ler, forglødning, glasur og rakubrændingen.

Hvis du selv har stentøjsler og selv forgløder det, så kan du istedet betale 45,- kr pr kg, som så inkluderer glasur og rakubrændingen.

Yderligere information

Hvad er baggrunden for din deltagelse?

Deltager på et af de 2 weekendkurser i foråret, Deltager på FOF kurserne, Deltager i åbne aftener, Laver keramik hjemmefra

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Rakubrændingskursus”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *